Roadtrip!

Helgen som var hadde jeg egentlig satt av til å dra på ciderfestival i England. Den opprinnelige planen var å dra i 2020, men det ble utsatt. Og det ble jo jammen ikke noe tur til England i år heller. Vi holder mulighetene åpne for neste år igjen, men det blir jo fort traurig og bare sitte å vente. Så da bestemte vi oss for å dra på roadtrip.

Målet var intet mindre en Ægir sitt bryggeri i naturskjønne Flåm. Jeg tør påstå at det må være landets kuleste brewpup. De har altså bygget et langhus i vikingstil. Utrolig fett både inni og utenpå. De brygger også til puben on-site, mens hovedproduksjonen er flytta ca 500m oppover i dalen. 

Det ble en helg med mye godt øl, gode matopplevelser og fantastisk natur. Vi var en gjeng på 8 pers som dro, så det ble jammen godt med sosialt påfyll også.

I videoen over kan dere se at det blir servert en såkalt vikingplanke med tilhørende øl. Jeg tenkte jeg skulle liste opp hva rettene var og hvilket øl de hadde paret det med:

Fra venstre mot høyre:
Blåskjell og kveite i dillsaus. Paret med Kveite Belgisk Wit. Kanonkombinasjon. Den kremete dillsausen gir god gjenklang i munnfølelsen i ølet. De friske tonene fra appelsinskall harmonerer godt med både blåskjell og kveite. 8/10

Langtidsstekt hjort med ølsirup, rødløkskompott og blåbærkrem. Paret med Rallar Amber Ale. Her falt kombinasjonen litt igjennom. Ølet ble litt for tynt opp mot både rødløkskompotten og blåbærkremen. Det var ikke vondt, det bare harmonerte ikke like godt som den første. 5/10

Tomatbasert suppe med fisk, skalldyr blåskjell og grønnsaker, servert med foccaciabrød. Paret med Pils Tsjekkisk Pilsner. God kombinasjon, pilsen har akkurat nok sødme til å stå seg fint mot den syrlige tomatsuppa. Stort pluss med foccaciabrødet som fikk frem malttonene i ølet. 7/10

Svineskanke med soppsaus og potetmos. Paret med Lindisfarne Scotch Ale. Dagens beste rett! Deilig salt svineskanke fikk behagelig hjelp av den lette røyksmaken fra ølet. Maltsødmen kom flott i bakkant og var helt ypperlig supplement til saus og mos. 9/10 

Mørk sjokoladekake med porterganache. Paret med Sumbel Porter. Porter og sjokolade er aldri feil, og det er det ikke her heller. Sumbel harmonerer fint med sødmen og kaken spiller på de samme strengene som ølet. Et lite skår i gleden var det dog at jeg hadde samme dessert dagen før, og da hadde jeg en Lynchburg Natt Porter til, og den var enda bedre. 8/10

Konkluderer med at Flåm og Ægir har mye å by på, både av natur-, mat- og ølopplevelser. Må også legge til at kelneren vi hadde var meget dyktig og sjarmerende, og klarte å skape en perfekt ramme rundt måltidet.

-Skål

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Atter en ølblogg

Noen å hate