Mat med øl
Det er tid for mat på ølkjøkkenet.
Dagens rett er Chili con Carne. Ølet som er i er en dansk Mørk Hvid øl.
En slags vørterøl med 1,7% alkohol. Fryktelig søtt.
Oppskriften:
5-600g grytekjøtt (her ble det mørbrad)
1 gul løk
1 boks hakkede tomater
ca 2 dl øl (gjerne bayer)
1 fedd hvitløk
1 chili
1 boks chilibønner
1 grønn paprika
1 ss tomatpurè
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts salt
1 bunt koriander
Nacho Chips
Rømme
Kutt kjøtt i terninger og brun i gryte, ha i hakket løk etter en liten stund. Ha i øl og kok opp. La det koke til det er nesten innkokt, ha så i paprikapulver, spisskummen og kanel og bland godt. Ha i tomatpurè og la det steke i gryta i ca et halvt minutt før du har i en boks hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk i en time. Kutt halve paprikaen i terninger og ha den i gryta sammen med en boks chilibønner. La det koke i ca en halv time til kjøttet begynner å gå i oppløsning. Smak til med salt og eventuelt sterk saus.
Finhakk den halve paprikaen du har igjen, og finhakk koriander. Dette er
til å strø over ved servering. Server med lune Nacho Chips og en
spiseskje eller to med rømme.
Nytes best med en kald bayer :)
-Skål!
Kommentarer
Legg inn en kommentar