Mat med øl

Det er tid for mat på ølkjøkkenet. 

Dagens rett er Chili con Carne. Ølet som er i er en dansk Mørk Hvid øl. En slags vørterøl med 1,7% alkohol. Fryktelig søtt.

Oppskriften: 

5-600g grytekjøtt (her ble det mørbrad)
1 gul løk
1 boks hakkede tomater
ca 2 dl øl (gjerne bayer)
1 fedd hvitløk
1 chili
1 boks chilibønner
1 grønn paprika
1 ss tomatpurè
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts salt
1 bunt koriander
Nacho Chips
Rømme



Kutt kjøtt i terninger og brun i gryte, ha i hakket løk etter en liten stund. Ha i øl og kok opp. La det koke til det er nesten innkokt, ha så i paprikapulver, spisskummen og kanel og bland godt. Ha i tomatpurè og la det steke i gryta i ca et halvt minutt før du har i en boks hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk i en time. Kutt halve paprikaen i terninger og ha den i gryta sammen med en boks chilibønner. La det koke i ca en halv time til kjøttet begynner å gå i oppløsning. Smak til med salt og eventuelt sterk saus. 

Finhakk den halve paprikaen du har igjen, og finhakk koriander. Dette er til å strø over ved servering. Server med lune Nacho Chips og en spiseskje eller to med rømme. Nytes best med en kald bayer :)

-Skål!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Atter en ølblogg

Ølfestival... Nå!??!

Noen å hate